Header

Header
Assalamualaikum dan Selamat Datang,

Laman web ini diwujudkan untuk membantu masyarakat bagi mendapatkan maklumat mengenai pelan Takaful yang terbaik di Malaysia dan peluang menambah pendapatan melalui Perniagaan/Kerjaya Takaful.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

PELAN TAKAFUL


Pelan Takaful adalah pelan yang memberi perlindungan disamping pelaburan yang diluluskan Syariah.

Antara manfaat-manfaat yang disediakan ialah:
Pilihan Kad Perubatan untuk 100% coverage
Pilihan Kad Perubatan untuk coverage jangkamasa pendek atau panjang
Pilihan Kad Perubatan untuk Tiada Limit Tahunan & Tiada Limit Seumur Hidup
Pilihan untuk menaikkan Limit Tahunan (minimum Tambahan 1 Juta)
Limit tambahan untuk penyakit Kanser, Serangan Jantung & Kerosakan Buah Pinggang
Limit tambahan untuk Organ Transplant
Pampasan jika berlaku kematian keatas perserta atau lumpuh sepenuhnya.
Pampasan jika peserta menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal
Perlindungan kemalangan di mana sejumlah pampasan akan diberikan jika berlaku kemalangan
Pampasan kematian kemalangan di mana pampasan 200% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan biasa, pampasan 300% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan di dalam kenderaan/bangunan awam dan pampasan 400% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan di luar negara
Pengecualian caruman atau caruman akan dibayar syarikat jika menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal atau lumpuh sepenuhnya
Pengecualian caruman atau caruman akan dibayar syarikat bagi polisi anak2 jika parent meninggal atau menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal atau lumpuh sepenuhnya
Elaun Rawatan untuk Chemotheraphy, Radiotheraphy, Kidney Dialysis & Heart-Attack Follow Up Care
Elaun Wad Hospital Kerajaan
Pelan Perlaburan & Persaraan
Pelan Khas Perlindungan Wanita
Pelan Khas Kanser (coverage dari peringkat awal)
Perlindungan Berganda dan Simpanan Umrah dan Haji
Mortgage Life (MLTT)
Replacement of Income
HIBAH Takaful
Pengecualian Cukai sehingga RM 10 ribu
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bersediakan anda sekiranya esok ajal anda? (Sebagai seorang suami)


SURAH AL-BAQARAH, ayat 240


Terjemahan:
“Dan orang-orang yang (hampir) mati di antara kamu serta meninggalkan isteri-isteri mereka, iaitu di beri nafkah (saguhati) – makan, pakaian dan tempat tinggal hingga setahun lamanya, dan tidak di suruh pindah dari tempat tinggalnya. Kemudian jika mereka keluar (dari tempat tinggalnya dengan dengan kehendaknya sendiri) maka tidaklah kamu bersalah (wahai wali waris si mati) mengenai apa yang mereka (isteri-isteri itu) lakukan pada diri mereka dari perkara yang patut yang tidak di larang syarak itu dan ingatlah, Allah Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana”

Cuba kita renungkan maksud terjemahan ayat al-Quran di atas, Allah S.W.T menyuruh para suami menyediakan sejumlah dana sekurang-kurangnya untuk perbelanjaan selama setahun jika semasa ketiadaan kita. 

Persoalannya sekarang, berapakah jumlah WASIAT atau dana didalam RM yang perlu disediakan atau ditinggalkan? Bagaimana nak mengiranya pulak? So, kita lihat contoh tanggungjawab suami seperti gambar dibawah :


Sudah jelas bukan? Memang berat tanggungjawab seorang insan yang bergelar suami. Bayangkan jika kita sudah tiada, bagaimanakah isteri dan anak2 kita hendak meneruskan kehidupan mereka? Apakah persediaan kita sebagai suami? Apa WASIAT kita? Cukupkah wang simpanan kita yang kita ada sekarang? Jika tidak cukup, apa ikhtiar kita sekarang?

Ramai diantara kita bukan dilahirkan memang dah kaya dan mempunyai harta atau wang yang banyak. Untuk mempunyai wang simpanan yang banyak seminimum perbelanjaan selama setahun memang agak sukar dilakukan, tambahan pula dengan kos sara hidup yang tinggi dan inflasi disebabkan harga petrol dan barangan yang sentiasa naik saban tahun. Memang kita ingin menyediakan WASIAT untuk keluarga kita, tapi apakah WASIAT kita?

Akan tetapi setiap masalah itu insyaAllah ada jalan penyelesaiannya. Mulakan menyimpan didalam pelan perlindungan takaful serendah RM 3.33 sehari untuk perlindungan keluarga kita sekiranya berlaku musibah kepada kita. Sesungguhnya simpanan kita ini adalah WASIAT kita buat keluarga tercinta. Hubungi saya @ Murni 0193310039 untuk keterangan lebih lanjut serta temujanji.