Header

Header
Assalamualaikum dan Selamat Datang,

Laman web ini diwujudkan untuk membantu masyarakat bagi mendapatkan maklumat mengenai pelan Takaful yang terbaik di Malaysia dan peluang menambah pendapatan melalui Perniagaan/Kerjaya Takaful.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

PELAN TAKAFUL


Pelan Takaful adalah pelan yang memberi perlindungan disamping pelaburan yang diluluskan Syariah.

Antara manfaat-manfaat yang disediakan ialah:
Pilihan Kad Perubatan untuk 100% coverage
Pilihan Kad Perubatan untuk coverage jangkamasa pendek atau panjang
Pilihan Kad Perubatan untuk Tiada Limit Tahunan & Tiada Limit Seumur Hidup
Pilihan untuk menaikkan Limit Tahunan (minimum Tambahan 1 Juta)
Limit tambahan untuk penyakit Kanser, Serangan Jantung & Kerosakan Buah Pinggang
Limit tambahan untuk Organ Transplant
Pampasan jika berlaku kematian keatas perserta atau lumpuh sepenuhnya.
Pampasan jika peserta menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal
Perlindungan kemalangan di mana sejumlah pampasan akan diberikan jika berlaku kemalangan
Pampasan kematian kemalangan di mana pampasan 200% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan biasa, pampasan 300% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan di dalam kenderaan/bangunan awam dan pampasan 400% akan diberikan jika berlaku kematian kemalangan di luar negara
Pengecualian caruman atau caruman akan dibayar syarikat jika menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal atau lumpuh sepenuhnya
Pengecualian caruman atau caruman akan dibayar syarikat bagi polisi anak2 jika parent meninggal atau menghidap salah satu dari 43 penyakit kritikal atau lumpuh sepenuhnya
Elaun Rawatan untuk Chemotheraphy, Radiotheraphy, Kidney Dialysis & Heart-Attack Follow Up Care
Elaun Wad Hospital Kerajaan
Pelan Perlaburan & Persaraan
Pelan Khas Perlindungan Wanita
Pelan Khas Kanser (coverage dari peringkat awal)
Perlindungan Berganda dan Simpanan Umrah dan Haji
Mortgage Life (MLTT)
Replacement of Income
HIBAH Takaful
Pengecualian Cukai sehingga RM 10 ribu
-------------------------------------------------------------------------------------------------

“DALAM TANGISAN YANG SAYU ADA SENYUMAN YANG TERUKIR”

Credit kepada sahabat saya Yie Fathullah atas amanah yang telah dilaksanakan.
Tenanglah clientku  😔
.
Masih terngiang2 kata2 arwah client saya 2 tahun lepas masa saya jumpa beliau untuk saya share berkenaan “#HIBAH #TAKAFUL” , sejurus beliau setuju untuk proceed plan Hibah , saya terus tanya beliau wan kenapa kau ambik hibah dengan aku ?
.
“Yie , aku percaya cara kau kerja since kita pernah kerja sama2 dulu then aku ambik HIBAH ni aku tak fikir lain , aku fikir bila aku dah takda nanti aku nak Ma Abah aku dapat pergi mekah dengan duit HIBAH ni”
.
Allahu, wan sungguh mulia niat kau sahabat. Saya tak sangka selepas 2 tahun beliau mencarum Hibah #Warisan total caruman baru sahaja RM3,600 dengan bulanan RM150 ,pada 25/12/2018 saya menerima berita yang beliau berada di hospital dan pada 27/12/2018 beliau menemui Ilahi . Sedih tak terkata bila client merangkap kawan sendiri menghadap ilahi.
.
Punca kematian arwah disebabkan oleh bleeding uknown source. Amanah arwah nak sangat Ma Abah beliau ke Mekah menyebabkan saya uruskan claim hibah beliau sebaik mungkin.
.
Syukur dengan izin Allah alhamdulillah pada 15/8/2019 #claim HIBAH diluluskan oleh #prubsntakaful berjumlah RM363,713.36 . Berkesempatan Hari ini saya serahkan  #cheque kepada penama Hibah iaitu Ma dan Abah arwah.
.
Subhanallah Allahuakhbar, rasa kepuasan dapat membantu tiada nikmat yang paling besar sebagai perunding takaful apabila dapat ucapan TERIMA KASIH serta tangisan gembira dari ma abah serta keluarga arwah 😭
.
“Bila matinya anak adam terputus segalanya kecuali 3 perkara iatu doa anak soleh , ilmu yang bermanfaat dan sedekah jariah”
.
Sesungguhnya Arwah client saya seorang anak yang baik . Sedekah jariah pada ma abah & keluarga beliau bukan sahaja hanya semasa beliau hidup bahkan ketika beliau tiada sedekah/harta beliau tetap diteruskan melalui HIBAH TAKAFUL.
.
BERHIBAHLAH UNTUK MEREKA YANG TERSAYANG.
.
Al-Fatihah.